Groep 4

Welkom op de site van groep 4. 
 
 Juf Karin is er op maandag t/m donderdag. Op vrijdag is juf Austin er.We hopen op een gezellig en leerzaam schooljaar.

         


Wij zijn te bereiken  via kkoppen@bshetkristal.nl of via aeisinger@bshetkristal.nl. U bent natuurlijk ook altijd welkom op de woensdag ochtend tijdens de inloop (zie kalender welke data). Mocht u verhinderd zijn tijdens deze inloop kunt u natuurlijk na school (elke dag) langskomen om in de schriften van uw zoon of dochter te kijken.

BERICHTEN

04 okt 2019 - Praktische verkeerslessen
Preview foto Vandaag stond de eerste verkeersles in de praktijk op het programma. En wat had groep 4 daar veel zin in! Op donderdag waren de kinderen goed voorbereid door juf Karin en vandaag was het moment daar. De meeste kinderen hadden hun eigen fiets mee en zij waren zo lief hun fiets uit te lenen aan de kinderen die geen fiets hadden. De les was leuk en leerzaam maar ook nat. We begonnen in de miezer, maar naar het einde toe begon het heel hard te regenen. De kinderen van groep 4 en de 2 kinderen uit de wereldgroep hebben goed mee gedaan en waar nodig elkaar geholpen, mijn complimenten. Ook dank aan de hulpouders en meester Dave, die ook in de stromende regen hun uiterste best hebben gedaan alles in goede banen te leiden. Al met al een geslaagde les.

24 sep 2019 - Groep 4 in naar het Archeon
Preview foto Wat een leuke dag hebben we met zijn alle beleefd in het Archeon, een attractiepark waar de geschiedenis tot leven komt. De kinderen waren nieuwsgierig naar alles wat ze zagen. Ondanks dat de 45 minuten durende busrit, wat door de kinderen werd ervaren als uren, waren ze alles vergeten bij het betreden van het park. De ontmoeting van "vreemd" geklede mensen met een muziek instrument dat leek op een doeldelzak, was eerst vreemd maar vervolgens danste de kinderen vrolijk op de muziek. De stemming zat er gelijk goed in.

 

Met de hele klas hebben we ouderwets boven het kampvuur een broodje gebakken, een stok met een beetje deeg erop en dan boven het vuur houden en wachten. Het geduldige wachten was niet aan alle kinderen besteed. Maar gelukkig dankzij de vele hulpouders die meewaren konden we ons verspreiden in het park. En zo aan veel activiteiten mee doen.

 

's Middags stond voor ons de doe-route op het programma bij de Romeinen. We hebben veel te horen gekregen over hun gewoontes en de kinderen mochten zelf ook ervaren hoe het was om een Romein te zijn. Deze dag werd goed afsloten met een heus gladiatorengevecht. Wat de kinderen erg indrukwekkend vonden, maar ook wel spannend werd toen het (nep)bloed in het spel kwam. Tot slot kregen we nog een ijsje en zijn we moe maar voldaan naar school vertrokken.