Groep 1-2C

Welkom op de site van groep 1-2C

 

In deze groep zijn juf Simone en juf Ilona de leerkrachten. 

Juf Simone werkt van maandag t/m woensdag en juf Ilona op donderdag en vrijdag.

 

spaalvast@bshetkristal.nl ilourens@bshetkristal.nl


Op deze site kunt u zeer regelmatig zien aan welk thema wij werken en wat we daar allemaal mee doen. Wilt u nog meer weten over wat we in de klas allemaal doen? Kom dan op dinsdagochtend even binnen kijken tijdens onze inloop van 8.30 uur tot 08.45 uur!

BERICHTEN

08 mei 2023 - De natuurtuin
Preview foto Vandaag gingen we met auto's naar het Wilhelminapark, dank aan de ouders die hebben gereden. We wandelden naar de blokhut in het park. In de natuurtuin kregen we uitleg en een klembord met zoekkaart erop. Onder begeleiding van de vrijwilligers van de tuin en de ouders gingen we op zoek en wandelden we door de tuin.

We hebben veel gezien en geleerd en genoten van alles wat we zagen. Na afloop hebben we nog gespeeld in de speeltuin. Foto's zijn te zien in het album


31 mrt 2023 - Kinderboerderij
Preview foto Vandaag zijn we met z'n allen naar de boerderij geweest. Hier kregen we een les over de verschillende dieren.

Na het verhaal gingen we in groepjes de opdrachten doen, geiten borstelen, konijnen en cavia's aaien, poep scheppen in de wei, kijken bij de koe, kippen voeren, en producten uit de grabbelton bij het juiste dierenplaatje leggen. We kregen een: ik kan helpen op de boerderij diploma. En tenslotte mochten we de diern in de wei nog voeren met de meegenomen groenten. Het was geweldig! De foto's kunt u zien in het fotoalbum.

 


29 mrt 2023 - Museonles kriebelbeestjes
Preview foto Vandaag zijn we op stap geweest met de bus. Wij gingen met zijn allen naar het museobn. Hier kregen de kinderen een les over kriebelbeestjes. De kinderen hebben samen met wouter kabouter, nieuwe ontdekkingen gedaan in het museum. Ze moesten op zoek met het vergrootglas naar dieren met poten of dieren met poten en vleugels en deze sorteren. Op een groot magneetbord mochten ze ook de dieren, planten en bloemen opplakken in de goede volgorde. Daarna mochten ze nog diverse spelletjes spelen en konden ze ook door een leuk tunnelgat kruipen. De kinderen hebben erg genoten

22 mrt 2023 - Verkeer en vervoer
Preview foto De project week is weer voorbij. En wat hebben we veel gedaan rondom het thema. We deden taal- en rekenspelletjes, maakten knip- en plakwerkjes, we maakten trein- en autobanen, we deden een speurtocht, gingen naar de speelzaal en nog veel meer.

 

Wat leuk dat er zoveel ouders en kinderen in de school naar onze tentoonstelling hebben gekeken.

 

Bekijk de foto's in het fotoalbum.


08 feb 2023 - Groep 5 leest voor
Preview foto Deze week kwam groep 5 voorlezen. We hebben tijdens nationale voorlees dagen mooie nieuwe prentenboeken gekregen voor in onze klas. Groep 5 had zich goed voorbereid en we konden kijken en luisteren naar een mooi verhaal. Beide groepen genoten ervan zoals u kunt zien in het fotoalbum.

08 feb 2023 - Lars de ijsbeer
Preview foto We hebben de afgelopen weken gewerkt over het thema: Winter. Het prentenboek Lars de ijsbeer stond centraal. We oefenden met: een verhaal naspelen en vertellen,  rijmwoorden bij elkaar zoeken, een reeks/patroon van 3 of 4 leggen en rekenbegrippen in overtreffende trap zoals kort-korter-kortst, hoog-hoger-hoogst, enz. We hebben hard gewerkt aan opdrachten op onze takenkaart en groep 2 in het spel-stickerboek. We knutselden mooie ijsberen en maakte sneeuw slingers. We hebben de letter N en W geleerd en hebben woorden bedacht met deze letters. In de klas hadden we een iglo waar we in konden lezen of zelf een iglo bouwen met suikerklontjes.

 


04 feb 2023 - Voorstelling Gi-Ga-Giraffe
Preview foto Donderdag 2 februari keken we in de aula naar de voorstelling:"Giraffe viert feest".

In de klas hadden we het prentenboek gelezen en hierdoor konden we goed meedoen met het verhaal van giraffe, zebra, olifant en krokodil. Giraffe maakte een mooie taart voor het feest van zebra en natuurlijk mochten alle dieren proeven van deze heerlijke taart. 


24 dec 2022 - Kerst
Preview foto We hebben het mooie kerstverhaal gehoord in de klas en met z'n allen onze boom versierd. Het was een gezellige tijd in de klas met zoveel lichtjes. Donderdag 22 december vierden we kerst met de hele school in de aula, we hebben met elkaar gezongen en het kerstverhaal werd uitgespeeld door kinderen uit groep 4, 5 en 6. We hebben ervan genoten! 's Avonds hebben we met elkaar het kerstdiner gegeten, iedereen had wat lekkers mee genomen, het zag er prachtig uit en smaakte prima. De sfeer was goed, helaas zijn de foto's niet echt mooi omdat het donker was in de klas. We vonden het fijn dat er zoveel ouders, opa's en oma's en familie kwamen luisteren naar ons kerstkoor. We zongen liedjes en lieten onze kerstdans zien. Wij wensen iedereen hele fijne kerstdagen en een goed begin van 2023 en hopen iedereen weer gezond te mogen begroeten op 10 januari.

05 dec 2022 - 5 december
Preview foto Vandaag kwam sinterklaas op school. De muziekpieten waren al vroeg opgestaan om ons welkom te heten op het plein. Even later kwam Sint op een hoogwerker bij school aan. We mochten in de gymzaal bij de Sint komen. Hij had over iedereen iets in zijn boek staan, met z'n allen hebben we gedanst en gezongen voor de Sint en zijn Pieten. In de klas deelden de Pieten de cadeaus uit, we kregen allemaal een een helikopter van lego. De foto's zijn te zien in het fotoalbum. 

03 dec 2022 - Sinterklaas
Preview foto We zijn in de klas volop in de Sinterklaassfeer. We spelen in de sinthoek, pakken cadeaus in, maken kruidnoten en varen met de boot. We hebben boten en pietenhuizen gebouwd in de bouwhoek en knutselen over de Sint.

Deze week hebben we kruidnoten gebakken met juf Romila en pietengym gehad van meester Dave.

De foto's kunt u bekijken in het album.


25 nov 2022 - Sinterklaas rekenspeurtocht
Preview foto Vandaag hadden we samen met groep 5 een rekenspeurtocht door de school. We zochten in groepjes naar de opdrachten, voor groep 1-2 de opdrachten met groene stip en voor groep 5 zonder stip. Als de opdracht was voorgelezen vulden groep 1-2 en groep 5 ieder hun antwoord in op een eigen antwoordenblad. Er waren leuke en grappige opdrachten maar ook een aantal best moeilijke rekenopdrachten. Wie er klaar was mocht raden hoeveel kruidnoten er in de pot zaten en daarna een kleurplaat maken. Als afsluiting hebben we de kruidnoten met z'n allen geteld, het waren er 45 en één groepje had, heel knap, het juiste aantal geraden. In de klassen zjn de juiste antwoorden besproken en kreeg iedereen wat kruidnoten om op te eten. Het was een geslaagde activiteit, de foto's kunt u nbekoijken in het album.


23 nov 2022 - Rommelpiet
Preview foto De kinderen hebben gisteren allemaal hun schoen gezet. Vannacht zijn deze gevuld.... alleen was rommelpiet ook mee.

Oh oh oh wat een troep. Gelukkig hebben we kanjers op school en was alles om 9 uur weer keurig netjes.
De foto's staan in het album


10 nov 2022 - Nationaal ontbijt en theatervoorstelling
Preview foto Donderdag 10 november startten we de ochtend in de klas met het Nationaal ontbijt. Er waren lekkere broodjes, crackers, gezond beleg, appels, komkommer, tomaatjes en natuurlijk was er iets te drinken; thee water en melk.

De moeders van Amina, Aylin en Bilal kwamen helpen. Na het ontbijt wandelden we naar "De Melody" waar we naar de voorstelling: Willem wil 't! gingen kijken. Het was een leuke en grappige voorstelling over een koning die alles wat hij zag en mooi vond wilde hebben. We hebben ervan genoten. De foto's staan in het album.


19 okt 2022 - Bezoek aan de natuurtuin
Preview foto Vandaag gingen we met auto's naar het Wilhelminapark, dank aan de ouders die hebben gereden. We wandelden naar de blokhut in het park en zagen onderweg al veel mooie gekleurde blaadjes aan de bomen en op de grond. In de natuurtuin kregen we uitleg en een klembord met zoekkaart erop. Onder begeleiding van de vrijwilligers van de tuin en de ouders gingen we op zoek en wandelden we door de tuin.

We hebben veel gezien en geleerd en genoten van alles wat we zagen. Foto's zijn te zien in het album.


17 okt 2022 - Museon
Preview foto Vandaag zijn wij met de bus naar het Museon geweest. We kregen daar een les:"Red de zeedieren".

Wat is er aangespoeld op het strand? De juf van het museon had allemaal spullen op haar eigen strandje gelegd: mooie schelpen, een krab, een colablikje, zeesterren, een chips zakje en zelfs het ei van een rog.

Samen met de juf van het museon hebben we ontdekt hoe verschillende dieren leven en zich voortbewegen. We kregen natuurlijk mooie schelpen in handen, we hebben gevist en de slijkspringer bekeken. 

 


16 okt 2022 - Kriebelbeestjes
Preview foto De afgelopen 4 weken hebben we gewerkt aan het thema kriebelbeestjes. Dit sloot mooi aan bij de kinderboekenweek Giga-groen.

We hebben hard gewerkt en veel geleerd over de kriebelbeestjes.

We zijn buiten met vergrootglazen, grijpers en insectenpotjes opzoek gegaan naar de dieren. We vonden wormen, spinnen, slakken, mieren en kevers, deze hebben we verzorgd in de klas.

In de klas hadden we ook een boomhut-hoek. In de boomhut konden er kriebelbeestjes worden onderzocht en worden nagetekend. Je kon in de boomhut lezen en luisteren naar verhalen.

De foto's kunt u vinden in het fotoalbum.

 


13 okt 2022 - Kinderboekenweek, groep 5 leest voor
Preview foto Vandaag kwam groep 5 voorlezen. We hebben in de kinderboekenweek mooie nieuwe prentenboeken gekregen voor in onze klas. Groep 5 had zich goed voorbereid en we konden kijken en luisteren naar een mooi verhaal. Beide groepen genoten ervan zoals u kunt zien in het fotoalbum.

06 okt 2022 - Muziekles
Preview foto Een keer in de twee weken komt juf Annelies, de muziekjuf met ons zingen, muziek maken en dansen. We hebben veel plezier en genieten van de muziekles. We hebben al een aantal liedjes geleerd, en hebben geoefend met langzaam en snel gaan in de muziek, ritme's spelen op instrumenten, en speelden het spel kun je raden welk instrument je hoort.

22 sep 2022 - Op schoolreis naar de speeltuin
Preview foto Vandaag zijn we op schoolreis gegaan naar speeltuin De Kinderster in Wateringen. De kinderen hebben erg genoten. In het fotoalbum kunt u zien wat de kinderen allemaal gedaan hebben. 

14 sep 2022 - Het schooljaar begint
Preview foto Het schooljaar is gestart, ons eerst thema gaat over afspraken en regels. Maar ook over wie ben jij? En waar ben je trots op? We hebben met elkaar besproken wat de afspraken zijn in de school en in de klas en wat vinden wij als groep 1-2 C belangrijk. We hebben gespeeld in de hoeken en met de ontwikkelingsmaterialen. We spelen ook fijn samen en genieten van de gymlessen. Foto's kunt u zien in het album.

16 aug 2022 - Welkom in groep 1-2C
Preview foto Op 22 augustus gaan we weer starten met een nieuw schooljaar. 

 

Juf Simone is er op maandag, dinsdag en woensdag.

Juf Ilona is er op donderdag en vrijdag.

Bij ons in de groep zitten: Elias, Brayson, Tess, Heranoor, Dilara, Vanderson, Roshan, Lina, Barin, Dunya, Quincy, Emily, Bilal, Kerim, Amina, Ohene, Aylin, Amir, Mila en Azad.

 

We zijn benieuwd naar jullie vakantieverhalen. We gaan er een gezellig en leerzaam schooljaar van maken!