Groep 4

Welkom op de site van groep 4. 
 
Vanaf januari 2020 is juffrouw Karin met ziekteverlof.
Tot en met het einde van het schooljaar vervangt meester Edwin haar.
Meester Edwin is van maandag tot en met vrijdag aanwezig. Hij geeft les op dinsdag, woensdag en donderdag. Op maandag en vrijdag geeft juf Austin les. Wij hopen op een leerzaam en gezellig schooljaar!
 

 
Wij zijn te bereiken  via edzeeuw@bshetkristal.nl of via aeisinger@bshetkristal.nl.
U bent natuurlijk ook altijd welkom op woensdagochtend tijdens de inloop (zie kalender welke data). Mocht u verhinderd zijn tijdens deze inloop kunt u natuurlijk na school (elke dag) langskomen om in de schriften van uw zoon of dochter te kijken.

BERICHTEN

18 jan 2020 - Rekenspelletjes
Vandaag hebben we een een nieuw rekenspelletje in de klas gespeeld. De meeste kinderen hebben dit ook mee naar huis genomen. Vraag erna en daag je kind uit! Wie wint er?

 

http://rekenspel.slo.nl/spellen/spelinfo/haaibaai-optellenover10/

http://rekenspel.slo.nl/Drempelspellen/3A.02-Haaibaai-OptellenOverDe10-Kopieerbladen.pdf/


17 jan 2020 - Praktische verkeerslessen
Vrijdag 17 januari heeft groep 4 zijn fietskunsten laten zien, dit ging erg goed en was erg leuk.

Fotoalbum:

photo_2020-01-18_11-27-02.jpg photo_2020-01-18_11-26-58.jpg photo_2020-01-18_11-26-56.jpg photo_2020-01-18_11-26-54.jpg photo_2020-01-18_11-26-53.jpg photo_2020-01-18_11-26-52.jpg photo_2020-01-18_11-26-51.jpg photo_2020-01-18_11-26-49.jpg

25 dec 2019 - Kerstdiner
Preview foto Afgelopen donderdagavond hebben we het kerstdiner gevierd in groep 4. Overdag was de klas al helemaal in klaar gemaakt voor deze feestelijke gebeurtenis. En 's avonds kwam iedereen in zijn mooiste kleren met lekkere hapjes aan op school. Het was een leuke en gezellige avond. We hebben heel lekker gegeten, gekleurd, gekletst en gedanst. Wat een top avond! Dankjewel wel ouders en kinderen voor de hulp en het maken van het lekkers!

 

Ik wens iedereen een fijne vakantie en tot in het nieuwe jaar.

Fotoalbum:

Kerst-00.jpg Kerst-0.jpg kerst-1.jpg Kerst-2.jpg Kerst-3.jpg Kerst-4.jpg

06 dec 2019 - Sinterklaas 2019
Preview foto Juf Karin en groep 4 zijn dit jaar goed in de maling genomen door de pieten. Ze hebben namelijk twee confettikanonnen open getrokken, hierdoor lag overal confetti en glitters Het zorgde voor veel rommel maar ook veel plezier, dit maakte het feestje compleet. Al met al een geslaagd feestje.
Er zijn nog geen actuele foto's aanwezig

04 okt 2019 - Praktische verkeerslessen
Preview foto Vandaag stond de eerste verkeersles in de praktijk op het programma. En wat had groep 4 daar veel zin in! Op donderdag waren de kinderen goed voorbereid door juf Karin en vandaag was het moment daar. De meeste kinderen hadden hun eigen fiets mee en zij waren zo lief hun fiets uit te lenen aan de kinderen die geen fiets hadden. De les was leuk en leerzaam maar ook nat. We begonnen in de miezer, maar naar het einde toe begon het heel hard te regenen. De kinderen van groep 4 en de 2 kinderen uit de wereldgroep hebben goed mee gedaan en waar nodig elkaar geholpen, mijn complimenten. Ook dank aan de hulpouders en meester Dave, die ook in de stromende regen hun uiterste best hebben gedaan alles in goede banen te leiden. Al met al een geslaagde les.

24 sep 2019 - Groep 4 in naar het Archeon
Preview foto Wat een leuke dag hebben we met zijn alle beleefd in het Archeon, een attractiepark waar de geschiedenis tot leven komt. De kinderen waren nieuwsgierig naar alles wat ze zagen. Ondanks dat de 45 minuten durende busrit, wat door de kinderen werd ervaren als uren, waren ze alles vergeten bij het betreden van het park. De ontmoeting van "vreemd" geklede mensen met een muziek instrument dat leek op een doeldelzak, was eerst vreemd maar vervolgens danste de kinderen vrolijk op de muziek. De stemming zat er gelijk goed in.

 

Met de hele klas hebben we ouderwets boven het kampvuur een broodje gebakken, een stok met een beetje deeg erop en dan boven het vuur houden en wachten. Het geduldige wachten was niet aan alle kinderen besteed. Maar gelukkig dankzij de vele hulpouders die meewaren konden we ons verspreiden in het park. En zo aan veel activiteiten mee doen.

 

's Middags stond voor ons de doe-route op het programma bij de Romeinen. We hebben veel te horen gekregen over hun gewoontes en de kinderen mochten zelf ook ervaren hoe het was om een Romein te zijn. Deze dag werd goed afsloten met een heus gladiatorengevecht. Wat de kinderen erg indrukwekkend vonden, maar ook wel spannend werd toen het (nep)bloed in het spel kwam. Tot slot kregen we nog een ijsje en zijn we moe maar voldaan naar school vertrokken.

 

Er zijn nog geen actuele foto's aanwezig