Groep 3

Welkom op de site van groep 3.
 
Op maandag en dinsdag staat juf Annemarie voor de groep. Juf Patricia is er op woensdag t/m vrijdag. We hopen op een gezellig en leerzaam schooljaar.

         
Juf Annemarie                           Juf Patricia
 

Wij zijn te bereiken via apronk@bshetkristal.nl of via pbrederoo@bshetkristal.nl  U bent natuurlijk ook altijd welkom op de woensdag ochtend tijdens de inloop (zie kalender welke data). Mocht u verhinderd zijn tijdens deze inloop kunt u natuurlijk na school (elke dag) langskomen om in de schriften van uw zoon of dochter te kijken.  

BERICHTEN

04 okt 2022 - weekmail
Beste ouders/ verzorgers,Na de volle week van vorige week, hebben we nu een rustigere week gehad.Wij zijn begonnen met Veilig Leren Lezen in kern 2. Daar zitten weer een heleboel nieuwe letters bij. U heeft deze week een blad gehad waarop deze letters ook staan. Ook op de computer kunnen de kinderen in kern 2 werken. Wilt u er echt voor zorgen dat er thuis mee gewerkt wordt? Een aantal kinderen doet het trouw iedere dag, gelukkig.Met rekenen zijn we ook in een nieuw blok gekomen. En ook daar is bij het rekenen op de computer een nieuw blok aan toegevoegd.Vandaag hebben we het dictee voor het eerst in een echt schrift geschreven. Dat was best een bijzonder moment. Op welke regel moet je precies schrijven en bij een zin moet je ruimte laten tussen twee woorden en een punt aan het einde zetten. Het was heel wat, maar het is goed gekomen. Iedereen heeft de woordjes en een korte zin in het schrift.En dan de vraag: Wanneer begint de dag en wanneer begint de nacht? Leuk om te horen dat een aantal kinderen thuis deze vraag heeft gesteld. U heeft een brief meegekregen over de ouderavond. We hopen op een grote opkomst. Wij willen u graag alles vertellen over groep 3.Volgende week begint de Kinderboekenweek. Het thema is Giga groen. Op 5 oktober willen wij daarom vragen of de kinderen zoveel mogelijk met groene kleren naar school toe kunnen komen en zij mogen een knuffel meenemen.Alvast een fijn weekend.groetjes Annemarie ene Patricia

23 sep 2022 - schoolreis Blijdorp
Preview foto

16 sep 2022 - 16 September 2022
Preview foto 16-9-2022

 

We hebben deze week weer hard gewerkt!

Wij hebben de letters "r" en de "e" geleerd.

Hiermee hebben we woorden gevonden waar je deze letters in hoort,we hebben de letters leren schrijven, maar een dictee te schrijven op  papier en niet meer neer te leggen op een letterdoos.

Op de foto staat nog een dictee met de letterdoos. Zo snel gaat dat.

 

We hebben de cijfers tot en met 10 leren schrijven.

We oefenen dit op verschillende manieren, zoals op de foto te zien is. 

Je kunt de cijfers ook op elkaars rug schrijven en dan raden welk cijfer er geschreven is. Misschien een leuk spelletje voor thuis?

 

Met rekenen gaat het het nu nog vooral over meer en minder, erbij en er af en van klein naar groot. Daarom zijn we op volgorde gaan staan met de cijfers van 1 tot en met tien en gingen we buiten in een lange rij staan van kort naar lang. Met dobbelsteenspelletjes oefen je het tellen en doortellen ook. Dit is thuis ook leuk om samen te spelen.

 

Op school zijn we niet alleen maar aan het rekenen en leren lezen. We besteden ook aandacht aan afspraken en regels. Nu hebben we het gehad over wat er voor nodig is om een fijne groep te hebben. Deze afspraken zijn op papier gezet en hangt aan onze deur. Zo worden we er vaak een herinnerd!

 

 

 


02 sep 2022 - De eerste twee weken van groep 3
Wat hebben de kinderen hard gewerkt! We hebben letters geleerd te lezen, maar ook al te leren schrijven. We kennen nu de letters: k,m, en de i! We hebben geleerd dat aan het einde van zin een punt komt. Er is zo hard gewerkt, dat het eesrte boekje al mee naar huis mag.

Met rekenen hebben we veel oefeingen gedaan over de getalrij en we hebben in ons werkboek gewerkt. 

 

De verjaardagskalender is klaar en de kinderen hebben zichzelf getekend en voor de klas gepresenteerd. Zij vertelden hierbij wie zij zijn, welke hobby's zij hebben en wat je later worden willen.

 

Het was dus een hele fijne start van het schooljaar dit jaar. 

 


23 aug 2022 - De eerste dag in groep 3
Preview foto Hallo allemaal,

 

Wat fijn om te zien dat alle kinderen weer terug zijn op school!

Op de website worden regelmatig foto's gezet, zo kunt u een beetje zien wat wij allemaal op school doen en leren.

 

Ook de eerste twee dagen is er hard gewerkt. De kinderen hebben de letter -i- geleerd.

Wij zijn ook al met schrijven en rekenen begonnen!

Na de gym vandaag was het even tijd om te spelen.

 

Hiernaast, bij het kopje fotoalbums, staan nog meer foto's.