Groep 8

Welkom op de site van groep 8

 

Op maandag en vrijdag geeft juf Liesbeth les, op dinsdag t/m donderdag geeft meester Fabian les aan groep 8. Wij hopen op een gezellig (laatste) schooljaar.

Als u vragen heeft of  met een van ons wilt praten, dan kunt u altijd een mailtje sturen naar onderstaande mailadressen of om half 4 even de klas inlopen. Dan staan we u graag te woord. 

                 
        lbos@bshetkristal.nl       fmorenodiaz@bshetkristal.nl

BERICHTEN

20 mei 2020 - weektaak 25 tot en met 29 mei.
Preview foto Hallo allemaal, 

Deze week is er weer de hele week school, dus groep A gaat maandag, woensdag en donderdag naar school, groep B gaat dinsdag en vrijdag naar school. Op de andere dagen moet er natuurlijk wel hard gewerkt worden thuis. Daarom:....

Hieronder vinden jullie weer de weektaakkaarten. 

 

Veel succes ermee.

groeten juf Liesbeth en meester Fabian

 

 


17 mei 2020 - Weektaken 18 tot en met 20 mei
Hoi kids, 

Deze week een weektaak voor 3 dagen. Groep A wordt op maandag op school verwacht en groep B op dinsdag en woensdag. 

Denk er aan om maandag (A)en dinsdag (B)  je ABCDE-boekje mee te nemen. Daarmee gaan we aan de slag in de les. 

Alles van de weektaak moet gedaan worden; niet alleen rekenen, taal en spelling. Denk ook aan het werk van Aardrijkskunde. De lessen uit het werkboek en het webpad. 

Als je vragen hebt, kun je deze in de klas stellen. Wij kunnen niet meer bij het thuiswerken helpen. 

Succes weer en tot op school.


10 mei 2020 - Weektaak 11 mei tot en met 15 mei
Preview foto Hallo klas, 

Morgen mag groep A op school komen. Even wat basisregels. Je mag niet eerder op het schoolplein komen. Groep 8 gaat via de zijkant van de school bij de aula de school binnen. In de aula staan julkie laatjes op de grond onder de tafels. Je zoekt je la, loopt de klas binnen, zoekt je plek, stopt je lades in je tafel, gaat je handen wassen en dan op je plek zitten. Je jas hang je over je stoel en je tas zet je onder de middentafel naast je. Iedereen zit op bij een aantal tafels met een een tafel ertussen.

Je zorgt dat je alles bij je hebt, dat je op school nodig hebt. DENK AAN JE DAGBOEK!!!

Denk er ook aan om allemaal een 10 uurtje en een lunch mee te nemen, want we hebben tijdelijk een continuerooster van 8.30 tot 14.30 uur en eten dus allemaal op school. Gymspullen kun je nog thuislaten, want we gaan niet in de gymzaal aan de slag. Verder vertellen de meesteren de juf wel wat er gaat gebeuren. 

 

Voor de kinderen van groep B gaat het maandag net als bij de afgelopen weken. Je download de weektaak (Let op de weektaak van groep B) en gaat daar de hele dag mee aan de slag. Er staat bij een aantal leerlingennogbest veel open op de Snappet, daar heb je in de vakantie een mail over gekregen. Zorg dat je dit achterstallig werk wegwerkt.

Jullie komen op dinsdag op school met dezelfde basisregels als hierboven beschreven is voor groep A. Jullie vinden de lades op de tafel. 

Het is weer even wennen, maar wij zijn blij om jullie dezeweek weer allemaal te mogen zien in de klas. We hebben jullie gemist. 

Dikke knuffel van de meester en de juf

 

 


28 apr 2020 - Rolverdeling Het spoor van Bijster
Preview foto De rollen achter je naam in het document bij de downloads,  ga je leren. Het betekent niet automatisch dat je de rol hebt. We weten nog niet precies hoe we alles gaan organiseren. Waarschijnlijk gaan we er een film van maken en kunnen rollen gesplitst worden, omdat we met de corona met 2 groepen werken. We weten niet hoelang we in 2 groepen naar school blijven gaan, daarom houden we nog een slag om de arm. Waarschijnlijk wordt de rol van de meester gesplitst in juf en meester. Hoe alles verdeeld wordt, blijkt vaak pas als we het helemaal gespeeld hebben. In de weken na de meivakantie gaan we ook steeds een liedje met choreografie oefenen en opnemen op de film. Leer a.u.b. de liedjes thuis ook nog goed. We hebben door de crisis echt minder tijd om de musical goed in te oefenen en we verwachten dus dat jullie thuis eraan werken. We gaan er hard aan werken om voor jullie ook echt een goed en mooi afscheid van de basisschool te organiseren. Daar zullen jullie ook je best voor moeten doen. Voor wie het boekje op school heeft lugt, hieronder een downloadversie van de tekst.Succes dus.

Groeten van de regisseuren meester Fabian en juf Liesbeth en van de cameraman meester Dave.

 


25 apr 2020 - Op 11 mei starten we weer!!!!!
Preview foto De klas is in twee delen gedeeld.

U heeft hier op vrijdag 24 april een mail over gekregen.

 

Groep A gaat maandag 11 mei, woensdag 13 mei,  donderdag 14 mei en  maandag 18 mei naar school. Groep B gaat dinsdag 12 mei, vrijdag 15 mei, dinsdag 19 mei en woensdag 20 mei naar school. Donderdag 21 mei en vrijdag 22 mei zijn vrije dagen i.v.m. de Hemelvaart. 

 

De groepsverdeling van groep 8.

Groep 8 komt via de auladeur de school binnen.

 

Maandag / donderdag / wisselend woensdaggroep A

Dinsdag/ vrijdag/ wisselend woensdaggroep B

 1. Abdulaziz
 1. Abdul
 1. Harun
 1. Douae
 1. Layth
 1. Eren
 1. Mark
 1. Joudi
 1. Mohammed
 1. Mudafar
 1. Pancha
 1. Nisanur
 1. Salma
 1. Nour
 1. Shalisha
 1. Oleg
 1. Umer
 1. Patrick
 1. Yalissa
 1. Quintin
 1. Tarik
 1. Rodi
 1. Rayan
 1. Sanne
 1. Philomena
 1. Sunny
 1. Sofia
 1. Yusuf

 

 1. Sedra

De A-groep heeft de eerste woensdag (13 mei) les. De B-groep de week erna (20 mei)

 

Denk eraan als je naar school komt dat je alle spullen die je op school nodig hebt meeneemt. Denk ook aan je dagboek. Daar starten we mee.

 

Groetjes meester Fabian????  en juf Liesbeth????


21 apr 2020 - Juffen doen de crazy 88 sportuitdaging!!!
Preview foto Ja, hier zijn de beloofde foto's van de crazy 88 uitdaging. Juf Lianne en juf Liesbeth zijn de uitdaging aangegaan. Squaten, koppeltje duiken aan het duikelrek, van de glijbaan, voetballen, push-ups, bellenblazen, over een schommel springen en op 1 been op een paaltje. Onze sportmascotte was erbij. 

 

Jullie ook? Waar zijn jullie foto's? 

 


19 apr 2020 - weekbericht van 20 tot en met 24 april
Preview foto Hoi allemaal, 

De laatste weektaak voor de meivakantie.

Heel veel plezier en werk ze. 

 

 • Even wat over de weektaken:

We hebben de afgelopen weken mooie posters en mindmaps gekregen, maar nog steeds niet van iedereen. Vrijdag moest de toets van geschiedenis voor half 4 ingeleverd worden. De meeste kinderen hebben dat gedaan, helaas niet iedereen. Net als bij de gewone weektaak moeten jullie allemaal kijken op de weektaak wat er staat. Niet alleen de snappetvakken doen. Op de snappet wordt ook niet alles gedaan. Studievaardigheden en technisch lezen moet ook gedaan. 

In de bijgevoegde weektaak staat een fout. Alle groepen moeten de laatste week van taal en spelling maken. Ook de woorddictee's, werkwoorddictee's en voor groep 6 ook het zinnendictee. 

Voor rekenen minimum en basis staat vrijdag weer een toets klaar, maar de toets van het vorige thema is nog niet door iedereen gedaan, dus hard werken. Kijk even of je hem af had en maak hem anders even.

 

Musical

Vorige week hebben we om audities via een filmpje gevraagd, maar niet gekregen. Sturen jullie allemaal een filmpje op met een stukje van de tekst gespeeld evt samen met je familieleden?  We willen voor de vakantie jullie rollen kiezen, zodat je in de vakantie kunt leren. Hoe het allemaal gaat lopen na de vakantie, horen we van de week, maar we zullen waarschijnlijk niet gewoon na de vakantie aan het werk gaan. Willen we dan toch iets van een afscheidsmusical doen, zullen jullie echt thuis alles moeten leren. Wij moeten dan ook hard denken over hoe we dat allemaal gaan doen. Daarom vragen we van jullie allemaal dat filmpje.

 

Optische illusie 

We hebben jullie gevraagd een optische illusiefoto te maken. We he(bben hem van Rayan gekregen, nu de rest nog.

 

4 en 5 mei

Voor geschiedenis staat er deze week een lessenserie van 4 en 5 mei klaar. Met voor iedere dag een filmpje staan er 5 opdrachten voor jullie in de opmars naar dodenherdenking en bevrijdingsdag. Dit jaar zal dat ook op een andere manier gaan dan we gewend zijn. Onze vraag is om er toch goed bij stil te staan. 75 jaar vrijheid. Een groot geschenk voor ieder mens. Dat heeft niet ieder land. Daar kunnen helaas ook verschillende kinderen in onze klas over meepraten. Daarom moeten we er elk jaar bij stil staan en het herdenken en vieren. Doen jullie mee met de bloemenactie aan het einde van de lessenserie. Wij wel. We zijn benieuwd naar jullie wensen.

 

De grote crazy 88 sportactie van meester Dave.

In de weektaak staat ook weer een uitdaging voor jullie. 88 crazy sportactiviteiten die je thuis kunt doen. Doen jullie mee? Elke dag 4 activiteiten tussen je werk door doen en straks in de vakantie ook, dan red je het. Op zaterdag en zondagen wat extra's.We hopen dat jij en je familie zo lekker gezond blijven en natuurlijk dat jullie er ook foto's en filmpjes van opsturen, die we leuk op de site kunnen zetten. Wij dagen jullie uit.... of zijn jullie watjes en kunnen jullie het niet.... ?Wij wel. Dat zullen we jullie deze week laten zien. 

 

Oke, maak er weer wat van. Werk hard deze week voor de vakantie en maak alles van je weektaak goed af. Lever in wat je nog in moet leveren. 

Knuffels van de meester en de juf

 

 


06 apr 2020 - Weekbericht van 6 april
Preview foto Hallo allemaal, 

Hoe is het met jullie allemaal?

Met ons is het goed, maar we missen jullie. Het is wel stil lekker stil in de klas, ook wel heel saai.

Wij zijn duidelijk liever met lesgeven bezig dan met al deze administratie. 

We hebben nu met bijna iedereen contact gehad via Whattsapp. We zijn bezig met Microsoft Teams. Misschien kunnen we zo met groepjes les geven. We zitten in de uitprobeerfase. Via Whattsapp blijven we voorlopig ook werken.

 

Even een aantal zaken rond de weektaken:

We zien heel veel leerlingen goed bezig. Sommige zaken blijven nog liggen. Niet alleen werken op de Snappet, maar ook de andere opdrachten moeten worden gemaakt. We hebben al heel wat leuke posters, mindmaps en gedichten gezien. Door onze "Picasso's"worden er tekeningen van Hitler, Anne Frank, etc. opgestuurd. Zie downloads

Bij Engels stonden er 2 toetsen klaar. Deze zijn helaas niet door iedereen gemaakt, ook niet herhaalde verzoeken van onze kant. Al deze kinderen (12 stuks)hebben dus nu een 1. OEPS. Jammer, maar helaas. Vorige week stond Unit 3 klaar. 17 leerlingen hebben dit gedaan. 

Ook staat er op de weektaak van vorige week en in het weekbericht van vorige week de oproep om de crea-opdracht te doen. We hebben nog geen een optische illusiefoto mogen ontvangen. 

Op de Snappet staan naast de gebruikelijke zaken ook nog studievaardigheden en technisch lezen klaar. Ga daarmee aan de slag. 

 

Over de nieuwe weektaak: LET OP! voor de komende 2 weken. Klaar op 17 april. 

In plaats van de doelen staan nu de lessen klaar. Hopelijk werkt dat beter dan alleen de doelen. Let op de filmpjes met uitleg die erbij staan. 

In plaats van een mindmap, poster of gedicht ga je nu net Als Anne Frank een dagboek bij houden (ook in de vakantie)  Deze leveren jullie na de meivakantie in. Hopelijk dat jullie dan allemaal zelf ook weer naar school mogen komen.

Er staat een opdracht voor tekeningen voor eenzame oudere mensen. Deze moet uiterlijk woensdag 12.00 uur op school ingeleverd worden. 

Op donderdag 9 april moeten jullie allemaal om 11. 00 uur naar de mail kijken. Dan sturen we de inlog van Scolleerling. Deze moeten jullie dan binnen het uur gemaakt hebben, anders verloopt de inlog.

Op vrijdagmorgen 17 april krijgen jullie via de mail een toets van Brandaan. Hierin komen vragen over de 4 webpaden, dus zorg dat je de aantekeningen erbij hebt. Bekijk eventueel nog even de filmpjes van de webpaden. 

Voor Engels staat Unit 4 klaar. Bij de downloads vind je de pagina's van het boek. ( Yusuf kan deze op papier maken)

 

Musical en kamp

Er waren al aan aantal kinderen die vragen stelden over kamp. Zoals misschien al verwacht was, kan het kamp niet doorgaan. Dit valt namelijk binnen de tijd tot 1 juni dat er gaan samenkomsten mogen gehouden worden. Afhankelijk van hoe het verder gaat met de coronacrisis, overleggen we op school nog wat er nog wel mogelijk is. Zodra we hier zekerheid over hebben, horen jullie dat. Ook dan zullen we info geven over de betalingen en evt. restitutie. 

Ook de musical wordt misschien lastiger. We gaan het toch gewoon proberen. Daarom vragen we jullie een stukje van de musicaltekst voor te bereiden, uit te spelen samen met iemand thuis en er een fimpje van te maken. Probeer ook een liedje te zingen op het fimpje. Het maakt niet uit welk liedje. Dit auditiefilmpje stuur je op naar de juf en de meester. 

Houd de site of mail in de gaten, want we willen deze week de liedjes met jullie delen. Deze kun je thuis dan leren. 

Wij proberen dan voor de meivakantie de rollen te verdelen, zodat jullie in de meivakantie jullie rollen kunnen leren. We weten al van een aantal hun voorkeur. Wanneer je deze nog niet hebt opgegeven, app of mail dit ons dan. 

 

Olympische spelen a la meester Dave

Bij de downloads zie je ook de olympsche spelen a la meester Dave. Hierin staat een link voor een filmpje met uitleg over de 10-kamp. Lees deze download goed door en doe alle spelletjes zo goed mogelijk. Een beetje gym in je eigen slaapkamer of huiskamer.

 

Dat was het hele verhaal. We hopen dat jullie deze week en volgende week keihard aan de slag gaan met alles. Houd wel lekker dit weekeinde vrij. Lekker Pasen vieren met je familie thuis. Houd de website, de mail en Whattsapp steeds in de gaten. 

Een boks van de meester en een zoen van de juf. . 

Kusje Cartoon Vectoren, Illustraties En Clipart - 123RF


30 mrt 2020 - weekbericht 30 maart tot en met 3 april
Preview foto Dag klas, 

Zoals jullie hebben kunnen zien, kunnen we met jullie appen en chatten. We hebben als groep 8 een whattsappnummer. Dat hebben jullie via de mail of via Patrick gekregen. Vraag even via onze mail naar het nummer.  We zetten het liever niet op de site. 

Een heel aantal kinderen heeft onwijs hard gewerkt. Een aantal heeft vakantie gehouden ;-), helaas voor sommige, het is nog geen vakantie. 

We hebben al heel wat mooie posters en mindmaps mogen ontvangen. Zie de foto van een aantal voorbeelden. Zorg dat je  deze week het derde webpad doet en maak de opdracht erbij: een rondeel met tekening. Lever de opdracht en evt. de vorige 2 opdrachten deze week in. Op de weektaak staan een paar toetsen. Deze moesten eigenlijk al klaar zijn, dus als je de toetsen nog niet gedaan hebt, vandaag nog doen. 

Verder staan er opdrachten op de Snappet klaar. Ook lessen voor technische lezen en studievaardigheden. Maak alles wat op de weektaak staat. 

Er staat ook een leuke crea-opdracht op. Maak een optische illusie. De link voor de les staat erbij. Wij zijn erg benieuwd naar jullie creatieve oplossingen. Je kunt ze mailen of appen. 

iedereen krijgt in de loop van de week weer een feedbackmail van ons. Lees deze goed door en doe er wat mee!  

De hartelijk groetjes van de juf en de meester, die het maar stil in de klas vinden. We missen jullie. 

 

 


23 mrt 2020 - Weekbericht 23 tot 27 maart 2020
Hallo allemaal, 

Wat is er hard gewerkt. We hebben een top 3 van enorme kanjers die megahard gewerkt hebben. Philomena heeft 1207, Nour 994 en Douae 814 opdrachten gemaakt. Wauw! Jullie zijn onze zonnestraaltjes. 

We zien dat lang niet iedereen zijn/ haar engelse toetsen heeft gemaakt. Er staan er 2 klaar. Achievements en Skillstest. 15 opdrachten op tijd in totaal.  Vandaag maken! Moest al af zijn. Kijk ook even in onderstaande document over automatiseren en woordenschat. 

Let op dat je vrijdag de rekentoets maakt en de poster van Brandaan inlevert via de brievenbus. 

Wij monitoren de hele week, dus blijf werken. :-) Succes weer.

meester Fabian en juf Liesbeth


18 mrt 2020 - Extra instructie Snappet
Er staan bij spelling een paar lessen klaar. Die heb je al gemaakt, maar onderaan de les zit nu een instructiefilmpje. Deze zijn door Snappet nu aan de lessen gekoppeld om thuis te kunnen luisteren en kijken naar de instructie. 

Het staat nog niet bij alle lessen klaar, maar ik ga bij alle vakken kijken welke instructiefilmpjes er zijn en welke ik klaar kan zetten. Houd dat dus in de gaten. De weektaak veranderd niet, maar er komen meer lessen op je lessenplan vanwege de filmpjes.  Succes met alles.


30 aug 2019 - Welkom in groep 8
Op maandag 2 september 2019 starten we weer met een nieuw schooljaar.

Juffrouw Liesbeth en meester Peter wensen de leerlingen van groep 8 een fijn schooljaar toe.

Ook hopen we op een goede samenwerking met de ouders van onze leerlingen.