Groep 1-2B

Welkom op de site van groep 1-2b
 
Groep 1-2B krijgt les van juf Zamira en juf Saistah. 
 
 
   
zdsilva@bshetkristal.nl sismail@bshetkristal.nl    

Op deze site kunt u zeer regelmatig zien aan welk thema wij werken en wat we daar allemaal mee doen. Wilt u nog meer weten over wat we in de klas allemaal doen? Kom dan op dinsdagochtend even binnen kijken tijdens onze inloop van 8.30 uur tot 08.45 uur!

BERICHTEN

31 mei 2023 - Croissantjes mmmmmmmm!
Vandaag zijn de bakkertjes uit in 1/2B weer aan de slag gegaan. Ze hebben geleerd hoe je van deeg een croissantje moet rollen. Een croissantje met chocola of kaneelsuiker, mmmm overheerlijk. Nog even afbakken en daarna smullen maar. Kijk maar naar die lieve smoetjes vol met chocola in ons fotoalbum. 

 


24 mei 2023 - De natuurtuin
Vandaag zijn wij voor de tweede keer naar de natuurtuin geweest in het wilhelminapark. Wat was het toch weer gezellig, met de kinderen in de auto en de papa's en mama's die meehielpen.  De kinderen hebben weer veel geleerd over de natuur. Ze gingen op zoek naar verschillende bloemensoorten en hebben geleerd over de bijen en hun bijenhotel. Steeds ging er met een ouder en een begeleider van de natuurtuin een groepje kinderen de tuin bewonderen. Ze hadden een mooi zoekblad met plaatjes om de gevonden bloemen e.d op af te tekenen. Tot slot mochten ze nog een leuke kleurplaat van de bij inkleuren. Toen we klaar waren hebben we bij de speeltuin genoten van ons 10-uurtje en nog lekker in de speeltuin gespeeld. Het was een geslaagde dag met mooi weer. Geniet u ook mee in ons fotoalbum. 

Groetjes van groep 1/2 B.


20 mei 2023 - deeg maken in bakkerij 12b
Preview foto Deze week zijn de koks uit 12B druk bezig geweest om zelf deeg te maken. Als het goed is weten ze nu precies hoe ze dat moeten maken en wat de ingredienten zijn. Daarna hebben ze er mooie vormpjes (koekjes en donuts) ervan weten te maken. Kijk snel mee in onze bakkerijgalerij!

09 mei 2023 - Koningsspelen
Preview foto Neem een kijkje in ons fotoalbum voor de gezellige foto's en activiteiten van de koningsspelen.

groetjes van groep 1/2 B. 


06 apr 2023 - Ons paasontbijt!
Preview foto Vandaag hebben we lekker genoten van het paasontbijt. iedereen had wat lekkers meegenomen en daar mochten we met zijn allen heerlijk van genieten. Crackers, rijstwafels, eierkoekken en broodjes. Was was het heerlijk. De kinderen hebben in de middag nog naar eieren gezocht en kregen tot slot nog een lekkere chocolade lolly. Het was een gezellige geslaagde dag.

Kijkt u maar in ons album. 

Ik wens iedereen fijne paasdagen.


30 mrt 2023 - Naar de kinderboerderij
Preview foto Vandaag gingen wij naar de kinderboerderij. De kinderen kregen hier les over de dieren via een prentenboek dat werdt voorgelezen. Na het verhaal mochten ze de dieren voeren met het voer dat ze hadden meegenomen. De kinderen gingen met de ouders in groepjes uiteen en konden bij alle dieren een kijkje nemen. Zo konden ze cavia's borstelen of de kippen voeren. Tussen de schapen en de geiten lopen. Tot slot kregen ze een mooi diploma als hulp van de boer. Kijkt u mee in ons album hoe deze dag is verlopen. 

Veel kijkplezier!!


27 mrt 2023 - Kriebelbeestjes les in het museum.
Preview foto Vandaag is groep 1/2b op stap geweest met de bus. Wij gingen met zijn allen naar het museum. Hier kregen de kinderen een les over kriebelbeestjes. De kinderen hebben samen met wouter kabouter, nieuwe ontdekkingen gedaan in het museum. Ze moesten op zoek met het vergrootglas naar dieren met poten of dieren met poten en vleugels en deze sorteren. Op een groot magneetbord mochten ze ook de dieren, planten en bloemen opplakken in de goede volgorde. Daarna mochten ze nog diverse spelletjes spelen en konden ze ook door een leuk tunnelgat kruipen. De kinderen hebben erg genoten van deze gezellige dag. Neem een kijkje in ons fotoalbum en geniet gezellig mee van deze dag.

07 feb 2023 - De voorleesdagen
Preview foto Neem een kijkje in ons fotoalbum! 

27 jan 2023 - Fietsles op het schoolplein!
Preview foto Vandaag hadden de kinderen fietsles op het schoolplein. Neemt u een kijkje in ons fotoalbum. 

Hier kunt u meegenieten van de fantastische dag die de kinderen hebben gehad. 

Veel kijkplezier en een fijn weekend. 


08 jan 2023 - Dinsdag 10 januari beginnen we weer!
Preview foto Beste ouders, 

Dinsdag beginnen we weer in het nieuwe jaar.

Wij starten met een nieuw thema. Het thema gaat over "Lars de kleine ijsbeer, een ijsbeer in de tropen". 

De kinderen zullen leren over de winter, kou, noord/zuidpool, dieren die daar leven. De eskimo's, iglo's en nog veel meer. 

Heeft u leuke spullen die wij voor dit thema mogen lenen of gebruiken, dan zal dit erg fijn zijn. 

Ik ben enthousiast en blij om jullie allemaal weer te zien. 

Tot dinsdag! 


08 jan 2023 - Het nieuwe jaar is weer begonnen. De beste wensen voor 2023!
Preview foto Beste ouders en kinderen, 

 

Als eerst de beste wensen voor het nieuwe jaar. Maar voordat we dit jaar starten kijken we nog even terug naar het kerstfeest. Wat zagen de kinderen er prachtig uit en hebben ze genoten van het diner. Er was gezelligheid, een mooi optreden en natuurlijk allemaal lekkers. Iedereen heeft goed zijn best gedaan. Helaas waren er ook een aantal kinderen ziek. Maar ook jullie kunnen even terugkijken in het kerstalbum.

Veel kijkplezier en tot dinsdag 10 januari!


07 dec 2022 - En dan is het eindelijk zover. Het Sinterklaasfeest!
Preview foto In ons sinterklaasalbum kunt u zien, wat voor een geweldig sinterklaasfeest de kinderen hebben gehad. De dag begon met een mooi ontvangst van Sinterklaas op het schoolplein. De kinderen stonden met smart en hun mooie mijters op, te wachten op sinterklaas. Daarna zijn we naar sinterklaas toe gegaan in de gymzaal waar ze een mooi versje/ gedichtje aan de sint lieten horen. Dit konden ze goed uit hun hoofd. Knap geoefend hoor! Wat waren ze verwend. Nog even lekker dansen met de pieten en tot slot kregen ze allemaal heel veel lekkers. Wat een snoepers! Terug in de klas kregen ze van de pieten nog hun mooie kadootjes. Wat waren ze hier blij mee. Het was een gezellige geslaagde dag. 

Kijkt u met ons mee in het album.

Veel kijkplezier!! 

 


01 dec 2022 - Pietengym was erg geslaagd!
Preview foto Kijkt u mee in ons fotoalbum hoe groep 1/2 b vandaag hun pietendiploma's hebben gehaald!

Wat een kanjers zijn het!!


01 dec 2022 - Geweldig, een mooie stoomboot !!
Preview foto Wat een mooie stoomboot is er gemaakt in de klas. Knap hoor! 

Hier moeten we van genieten. 


17 nov 2022 - Gezellig!!!! Weer een keer een muziekles.
Preview foto Zie ons muziekalbum voor de rest van de foto's. 

Veel kijkplezier.


10 nov 2022 - Het nationaal schoolontbijt en naar het theater.
Preview foto Veel kijkplezier in ons fotoalbum!!

12 okt 2022 - De natuurtuin
Vandaag zijn wij naar de natuurtuin geweest in het wilhelminapark. Wat was het toch weer gezellig. De kinderen hebben veel geleerd over de natuur, eikels, spinnenwebben, paddenstoelen en nog  veeeel meeeer. Vraag het maar aan ze. Tot slot hebben we daar ook nog lekker genoten van ons 10.00 uurtje en van de speeltuin. Het was een geslaagde dag. Geniet u ook mee in ons fotoalbum. 

Groetjes van groep 1/2 B.


22 sep 2022 - 1/2 B op schoolreisje naar de speeltuin!
Preview foto Vandaag zijn we op schoolreisje gegaan naar de speeltuin de kinderster in Wateringen. De kinderen hebben erg genoten. In het fotoalbum kunt u meegenieten van wat de kinderen allemaal gedaan hebben. 

21 sep 2022 - Nieuw thema: Insecten project!
Preview foto Beste ouders we zijn met een nieuw thema begonnen. We zullen het vooral gaan hebben over de kriebelbeestjes. Via het "dikke kriebelbeestjesboek" zullen de kinderen steeds meer over de dieren leren. Hou het vergrootglas, insectenpotjes en grijpers maar bij de hand want ze gaan flink op ontdekking uit. 

 


15 sep 2022 - De eerste muziekles!
Preview foto Kijkt u gezellig mee naar de eerste muziekles van groep 1/2B. Neem een kijkje in het fotoalbum en geniet ervan!

29 aug 2022 - Gym
Beste ouders van groep 1/2 b.

 

Wij hebben 3 kleuterklassen. Dat betekent dat we de gymtijden moeten delen. Dit betekent voor uw kind dat we om de week op donderdag gym hebben van meester Dave in de gymzaal. 

Wij spelen op de andere dagen ook weleens in de speelzaal. Het zou fijn zijn als de gymkleren de hele week op school zouden kunnen blijven. In het weekend kunt u de gymkleren natuurlijk altijd wassen.

Wilt u regelmatig controleren of de gymschoenen en gymkleding nog passen?

 

Mvg Juf Zamira


26 aug 2022 - Welkom in groep 1/2B!
Preview foto Wees welkom in groep 1/2B, je mag er zijn!

 

De eerste schoolweek zit er weer op! Het was voor sommige kinderen wel weer even wennen en best spannend na een lange vakantie, of zelfs voor sommige kinderen voor het eerst naar school.

Neemt u een kijkje in het fotoalbum van onze groep, voor nog meer foto's van een mooie impressie van de eerste schoolweek. 

Veel kijkplezier en alvast een fijn weekend!

Mvg juf Zamira.