Groep 1-2A

Welkom op de site van groep 1-2a

 

In onze groep werken twee leerkrachten. Op maandag, woensdag t/m vrijdag juf Saistah.

Op dinsdag is juf Claire er.

 

ccaminada@bshetkristal.nl   sismail@bshetkristal.nl


Op deze site kunt u zien waar we iedere maand mee bezig zijn.
Iedere dinsdagochtend bent u van harte welkom in onze klas tijdens de vaste inloop.
Uw kind kan u dan laten zien welke werkjes hij of zij  heeft geleerd.  Een andere keer kunt u samen met uw kind een spelletje spelen dat de leerkracht heeft klaargezet of samen een boekje lezen. 

BERICHTEN

02 jun 2022 - Afsluiting thema dieren.
Preview foto Wat fijn dat er zoveel ouders zijn komen kijken bij de afsluiting van ons thema.

Hiernaast bij het kopje foto albums kunt u de foto's bekijken.


14 nov 2021 - verhaal van augustus, september, oktober en novemeber 2021
Beste ouders/verzorgers,

De afgelopen maanden zijn wij van groep 1/2 a erg druk bezig met de dagelijkse bezigheden in de klas. Er komen bijna iedere maand nieuwe kindjes bij ons in de klas. Dat is altijd spannend voor de nieuwe leerlingen, maar ook erg leuk voor de andere kinderen. Het is heel mooi te zien hoe de nieuwe kinderen worden ontvangen door de andere klasgenoten.

Er heerst een mooie sfeer in de klas.

De kinderen zijn druk bezig met allerlei nieuwe vaardigheden die een thema inbrengt.

 

In september begonnen we met 17 kleuters, inmiddels zijn er bijna 4 bijgekomen! In september, op een mooie, zonnige dag waren de kinderen naar een grote speelplaats geweest met juf Claire en heel veel lieve ouders. Het was een leuke dag geworden!

 

We zijn ook al 2 keren naar het Museon geweest,erg leerrijk geweest. En natuurlijk in een grote bus gezeten!

Project: beroepen vonden de kleuters ontzettend leuk( zie foto s) Er was een dag gepland om met muziekinstrumenten te spelen( juf Ilona en juf Simone hadden hiervoor gezorgd) het was een super leuke dag, misschien wordt nog dagelijks thuis gezongen: tien muzikantjes...

 

Daarna kwam het project Herfst.

Het begon heel simpel, een wandeling in de buurt van de school, de kinderen maakte kennis met de gekleurde bomen en struiken.

Op 28 oktober zijn we naar de Natuurtuin in Rijswijk geweest, dat was ook een zonnige, mooie dag. De kinderen hebben heel veel geleerd over de Natuur en over de Herfst.

 

Groep 2 is al begonnen met de Spel/stickerboekje, in dit boekje wordt er geregistreerd wat voor ontwikkelingsmaterialen ze bezig zijn en dat ze vooral alleen werken.

Groep 1 is ook ontzettend leuk bezig met werken aan tafel, ze houden van puzzelen, maar ook andere werkjes vinden ze leuk, zoals kralen rijgen of met kleine blokjes spelen. In de middag zijn ze vrij aan het spelen, zoals in de bouwhoek of  een andere activiteit.


05 okt 2021 - Schoolreis
Preview foto Vorige week dinsdag zijn onze kinderen naar de speeltuin Buvelio geweest.

Veel ouders zijn meegegaan en kinderen uit de klas mochten meerijden. Heel fijn! Nogmaals bedankt hiervoor.

De kinderen hebben heerlijk gespeeld en genoten van het voetballen, zand, de klimtoestellen en de glijbaan.

Ter afsluiting hebben ze nog een ijsje gekregen.

De foto's waaronder de groepsfoto plaatsen we op de website in het fotoalbum als hiervoor door alle ouders toestemming  is gegeven.


29 jan 2021 - Thuiswerken op Gynzykids
We zitten nu alweer een tijdje thuis, gelukkig kun je nu ook thuis aan de slag op gynzy op: https://www.gynzykids.nl en op de Yurlspagina waar elke keer weer nieuwe filmpjes op staan: https://bshetkristal.yurls.net/nl/page/1125662 . Het is belangrijk dat je thuis dus elke dag iets aan school doet!

Heel veel succes en tot snel op teams.