Groep 8

Welkom op de site van groep 8

 

Op maandag en vrijdag geeft juf Liesbeth les, op dinsdag t/m donderdag geeft juf Yasmina les aan groep 8. Wij hopen op een gezellig, (laatste) schooljaar.

       
ykoenders@bshetkristal.nl            lbos@bshetkristal.nl 

BERICHTEN

12 mrt 2019 - Petitie voor het onderwijs!
Beste ouder(s)/verzorger(s),

 

Ik heb voor onze school een petitie aangemaakt voor de actieweek van 11 tot en met 15 maart. We voeren actie voor een betere onderwijskwaliteit, een lagere werkdruk en een eerlijk salaris. Ook moet er een plan komen om het lerarentekort op te lossen en te voorkomen dat onze leerlingen straks geen leerkracht meer hebben voor de klas. Steun de actie en teken de petitie op www.investeer-in-onderwijs.nl/petitie/757569

 

Eerder hebben jullie wellicht al een petitie gezien in de school. Mocht u nou niet op school komen, teken dan de petitie via deze link!


24 jan 2019 - Poep!
Preview foto Het onderwerp van de dag: poep!

22 jan 2019 - Rijksmuseum
 

Beste ouder(s)/verzorger(s) en kinderen van groep 8,

 

Op woensdag 23 januari gaan wij samen met groep 7 naar het Rijksmuseum in Amsterdam. 

 

We worden met de bus vanaf school opgehaald en weer terug gebracht. De kinderen moeten om 08.15 uur op school aanwezig zijn. We verwachten omstreekt 13.00 uur weer terug te zijn. 

 

In het museum krijgen wij een rondleiding over De Gouden Eeuw. Natuurlijk gaan we ook 'De Nachtwacht' van Rembrandt bekijken.

 

In het museum mogen we niet eten en drinken, maar in de bus terug naar school mag dat wel. Neem een kleine tas mee met daarin het 10-uurtje en de lunch. Geen snoep! Er is gen tijd voor het kopen van een souvenir, dus de kinderen hoeven geen geld mee te nemen. 

 

De kinderen mogen hun telefoon meenemen, uiteraard voor eigen risico, om foto's te maken, maar verder hun mobiel niet gebruiken.

 

We kijken uit naar een hele bijzondere morgen in onze hoofdstad.


11 jan 2019 - EHBO
Preview foto Beste ouder(s) van groep 8, 

 

Vandaag is groep 8 begonnen met EHBO. Deze lessen krijgen ze in de klas van juf Nettie en juf Jacqeline. Ze hebben vandaag de Rautekgreep en de buikstoot geleerd. Dit moeten ze thuis nog een aantal keer oefenen! Doe dit vooral met uw kind, zodat ze dit tijdens het examen goed kunnen.


05 dec 2018 - Samen met de Sint en zijn Pieten
Preview foto Groep 8 heeft ook wat aandacht gekregen van de Sint en hun Pieten. Dat vinden ze toch nog erg leuk hoor!

05 dec 2018 - Surprise
Preview foto Ook Sarah heeft een kleurrijke surprise gekregen van knutselpiet! Deze gaat een mooi plekje krijgen op haar slaapkamer. Bedankt Sint en Piet!

05 dec 2018 - Surprise
Preview foto Mohammed heeft een fantastische surprise gekregen van sportpiet! Zoek de verschillen tussen de twee én wie denk je dat er wint? Rico Verhoeven of onze eigen Mohammed?

17 nov 2018 - Goedemorgen!
Preview foto Goedemorgen ouder(s), Tantes, Ooms, Opa's en Oma's,

 

We zijn weer wakker! En hoe! We hebben ze 's morgens vet rustig wakker gemaakt met een mooi muziekje, speciaal gemaakt door de leiding. Grapje! We hebben ze echt eruit geknald met trommels en rammelaars. En dit al om 07.45 uur. Toen riep iemand... (ik noem geen namen) dat HIJ het koud had. Meester Dave had een geweldige oplossing: ochtendgym!

En nu, op dit moment, terwijl ik dit type, zit groep 8 aan het ontbijt. Eet smakelijk, ouders! We zien jullie om 11 uur en geen minuut eerder.

 

Groetjes van groep 8 en de leerkrachten


17 nov 2018 - Tandenpoetsen
Preview foto Dit is nog een foto van gisteren avond/nacht. Ongeacht het tijdstip dat we naar bed zijn gegaan.. Dit blijft namelijk geheim. Hebben we wel allemaal onze tanden gepoetst!

16 nov 2018 - Escaperoom deel 1
Preview foto De eerste groep had een goede prestatie weggezet in de escaperoom! Ze hadden nog 9 minuten over. Hier kwamen ze er net achter dat er in hun laatje wellicht een hint zou zitten. Spannend!

16 nov 2018 - Escaperoom deel 3
Preview foto De tweede groep is nog hard bezig om te ontsnappen. Hier zie je een goed voorbeeld van een dwaalspoor. Een onderdeel in de escaperoom om ze af te leiden. Ze zijn hier een goede 10 minuten mee bezig geweest. Wat uiteraard uitstekende entertainment is...

16 nov 2018 - De escaperoom deel 2
Preview foto We hebben groep 8 omgetoverd in een escaperoom. Het is niet meer de klas van juf Liesbeth en juf Yasmina, maar de klas van Juf Kachel. En juf Kachel is een nare vrouw! De groepen moeten zichzelf bevrijden uit het lokaal binnen 1 uur! Zo niet.. dan komt juf Kachel langs..

 

De eerste groep wist te ontsnappen met nog 9 minuten op de klok! De tweede groep is op dit moment bezig. Maar gaan ze het redden...


16 nov 2018 - klassennacht foto 2
Preview foto De klassennacht is al in volle gang! Hier een kleine hint.

 

Groetjes!


16 nov 2018 - Klassennacht gaat van start!
Preview foto Hallo ouders!

 

We missen jullie absoluut niet.

 

Groetjes van groep 8 vanuit de aula.


15 nov 2018 - Handwapperdag op het Stanislas
Preview foto Op woensdag 14 november zijn we met groep 8 naar het Stanislas gegaan. We mochten hier met groep 8 drie lessen meedoen. 


09.20 1e uur: Jiu Jitsu
10.05 Kleine pauze

10.20 2e uur: Techniek

11.05 3e uur: Engels

 

Bij Jiu Jitsu zijn we erachter gekomen dat we twee natuurtalenten in de klas hebben: Helia en Felicita. Op de foto zien jullie Elisa en Felicita in een bittere strijd die gewonnen is door beide met heel hard lachen. 

Tijdens het tweede uur, techniek, hebben we een sleutelhanger gemaakt. Iedereen moest op de foto en deze is verwerkt in de sleutelhanger. Vraag er thuis vooral naar!

Tijdens het derde uur werden we aangenaam verrast. We gingen het bij Engels hebben over a en an. Wanneer gebruik je dit? Welke uitzonderingen zijn er? De klas wist heel snel te vertellen dat ze dit al geleerd hadden. Dit lieten ze ook gelijk zien! Super goed van groep 8.

 

26 januari heeft het Stanislascollege een open dag. U kunt dan samen met uw kind nog een keer gaan kijken.

 


01 nov 2018 - Annemaria Koekkoek
Preview foto Ook groep 8 heeft soms geen concentratie meer over aan het eind van de dag. Vooral na de drempel was er een gebrek aan concentratie. Logisch natuurlijk, want groep 8 had zich zo goed geconcentreerd tijdens de toets, dat ze geen energie meer over hadden. 

 

Dat hebben we opgelost door Annemarie Koekkoek te spelen op het onderbouwplein. Lekker ouderwets en wat vonden ze het leuk! Naderhand hadden ze weer genoeg concentratie voor de rest van de dag.


01 nov 2018 - Verkleedpartijtje?
Preview foto Ja, we horen u al denken: Is dit groep 8? Jazeker! Groep 8 heeft onwijs veel humor. Dus toen Mohammad en Diego de spullen van Juf Lianne en Juf Liesbeth voor de kinderenboekenweek zagen liggen, maakte zij hier gelijk gebruik van.

 

Onze eigen grote beer en kleine bever in groep 8.


01 nov 2018 - Brandaan thema 1
Preview foto Voor wereldoriëntatie is groep 8 ieder thema onderzoekend bezig. Zo hebben ze voor Brandaan, thema 1, een muurkrant gemaakt. Ze mogen dan zelf kiezen met wie ze werken en ze mogen gebruik maken van het Brandaan boek, internet, boeken en andere materialen die ze kunnen vinden. Als u de muurkranten wilt zien, bent u van harte welkom in de klas.

01 nov 2018 - Bibliotheek
Wij gaan vrijdag 16-11 naar de bibliotheek. Iedereen moet dan zijn fiets bij hebben. Je fiets zet je bij het tuimelrek netjes naast elkaar. 

01 nov 2018 - Schilpdag 6/11
Schilpdag 2018

 

Op dinsdag 6 november vindt de jaarlijkse Schilpdag plaats.

De kinderen van groep 7 en 8 spelen dan lijnbal- en korfbalwedstrijden tegen leeftijdsgenoten uit Rijswijk.

 

We ontmoeten elkaar bij de sporthal.

Uw zoon/dochter moet om 8.45 uur bij de Schilp (Schaapweg 4) aanwezig zijn, aangezien de eerste wedstrijden om 9.00 uur beginnen.

 

Om 12.00 uur zijn de wedstrijden gespeeld. Dan kan uw kind naar huis voor de lunch.

Met de kinderen die overblijven fietsen/lopen we gezamenlijk terug naar school om daar te lunchen.

 

Nog een aantal belangrijke zaken voor de kinderen:

 

  • Neem geen waardevolle spullen mee naar de sporthal. Dus b.v. geen mobiele telefoons meenemen.
  • Neem wel iets te eten of te drinken mee. Maar in de zaal mag niet gedronken en gegeten worden. Je bespreekt met je begeleider wanneer jullie op de gang iets gaan drinken.
  • Bewaar spullen in een tas of rugzak, want er zijn zeer veel kinderen in de sporthal aanwezig.
  • Jullie krijgen maandag een sportshirt van school. De shirts moeten direct na de wedstrijden ’s middags op school weer bij de leerkracht ingeleverd worden.
  • Het dragen van zaalschoenen is verplicht.
  • In de Schilp is slechts beperkte kleedruimte beschikbaar. Doe dus alvast thuis je gymkleren aan en neem alleen je gymschoenen mee.

We wensen alle kinderen een gezellige en sportieve ochtend!!!!!!

 

 

De gymleerkracht en de leerkrachten van groep 7 en 8


02 okt 2018 - VMBO-scholenbezoek
Voor alle ouders van groep 8, 

 

Let op dat jullie tot morgen hebben om je op te geven voor de Lucasbus. Deze bus brengt u en uw kind dan naar een VMBO school. U kunt dus samen met uw kind gaan kijken op een VMBO school. Het is echter wel belangrijk voor ons om alle strookjes op tijd binnen te hebben, zodat de bussen geregeld kunnen worden. 

 

Wij raden absoluut aan om te gaan. Dit wordt namelijk voor het eerst op deze manier georganiseerd en is een unieke manier om een VMBO school te leren kennen.

 

Alvast bedankt!


25 sep 2018 - Prinsjesdag
Preview foto Afgelopen Prinsjesdag, 18-09-2018, is groep 8 naar Den Haag gegaan. We hebben toen in de schouwburg van Den Haag de Kindertroonrede 2018 mogen bijwonen. Niet alleen zaten we in het publiek, maar we stonden ook op de planken. Anastazja en Djayla stonden op het podium en zij hebben dit fantastisch gedaan. 
Daarna mochten we op de tribune zitten langs de route van de glazen koets. We hebben zowel onze Koning als Koningin gezien. Sommige hadden zelfs oogcontact met één van de twee. Vervolgens hebben we nog een kleine stadswandeling gemaakt. 

11 sep 2018 - Vredesmedailles
Preview foto Voor de zomervakantie hebben de leerlingen van groep 8 een vredesmedaille ontworpen. Dit in het kader van 'De vrede van Rijswijk'.

 

Felicita heeft de 3e prijs gewonnen!

 

De juffen en de klas zijn heel trots op Felicita. Haar medaille is nog een aantal weken te zien in het museum van Rijswijk. Daarna komen ze in het stadhuis van Rijswijk te hangen.